top of page
  • Yazarın fotoğrafıBülent Yeni

Yeni APQP ve Kontrol Planı Kılavuzlarını Uygulamak İçin Yapmanız Gerekenler



Şu anda AIAG APQP 2. baskısını kullanıyorsanız veya APQP ve Kontrol Planı metodolojilerini kuruluşunuzda henüz düzgün bir şekilde uygulamadıysanız, yeni AIAG APQP ve AIAG Kontrol Planı kılavuzları yayınlandıktan sonra izlemeniz gereken önemli adımlar vardır. Her kuruluşun farklı olduğunu, bu nedenle ürün geliştirme sürecinizi ayarlamak için gereken adımların muhtemelen sizin durumunuza özgü olacağını unutmayın.


Ancak, burada yolculuğa başlamanıza yardımcı olacak bazı adımları sırası ile bulabilirsiniz:


1.     Yeni kılavuzları edinin ve aşina olun. Birçok şey gerçekten değişmiş olsa da, bazıları aynı kalmıştır.


2.     Yeni gereklilikleri karşılamak için firmanızda ele alınması gereken eksiklikleri belirleyin.


3.     APQP ve Kontrol Planlarının geliştirilmesi ve desteklenmesi üzerinde etkisi olan tüm bölüm çalışanlarına eğitimler düzenleyerek farkındalığı sağlayın.


4.     Firmanızın eksikliklerini tekrar gözden geçirin ve belirli bir "Yeni APQP ve Kontrol Planı Pilot Projesi" için bir uygulama planı geliştirin. Müşterileriniz tarafından (varsa) “Öngörülen Geçiş Zamanlamasını" göz önünde bulundurun.


5.     "Yeni APQP ve Kontrol Planı pilot projesini" uygulayın ve yeni metodolojinin kullanımına ilişkin öğrenilen dersleri (Yanlış Giden Şeyler, Doğru Giden Şeyler, Faydalar) kaydedin.


6.     Yeni metodolojilerin uygulanmasını sağlamak için Yeni Ürün Devreye Alma (Ürün ve Proses Geliştirme) sürecinizi revize edin ve standartlaştırın.


7.     Yeni nesil APQP'lerinize sürekli iyileştirme yaklaşımı uygulayın ve Kontrol Planınızı yaşayan belgeler haline getirin.


75 görüntüleme0 yorum
bottom of page