top of page
  • Yazarın fotoğrafıBülent Yeni

Yeni Kontrol Planı Kılavuzunda Bulacağınız Başlıca Değişiklikler



Yeni Kontrol Planı kılavuzunda bulacağınız başlıca değişiklikler şunlardır:


  • Geçmiş sorunlara/fırsatlara dayalı konular için ayrıntılı gereklilikler ve kılavuzlar: -- Kontrol Planı formatı, -- Özel Karakteristikler, -- Geçiş Karakteristikleri (PTC), -- Hata Kanıtlama Onayı, -- Kontrol Planı Aileleri, -- Birbirine Bağlı Süreçler ve/veya Kontrol Planları, -- Tamir ve Onarım Süreçleri, -- Reaksiyon Planı Detayları, -- %100 Görsel Muayene, -- "Kara Kutu" Süreçleri, -- Tasarımdan Sorumlu Olmayan Kuruluşlar, -- Doğrudan Tedarik ve Kontrol Planlarını Geliştirmek ve Yönetmek için Yazılım Kullanımı.

  • Sadece form alanları değil, kontrol planlarının nasıl geliştirileceğine ilişkin ayrıntılı rehberlik. Önceden sadece "Form Alanı içeriği" tanımlanırken, şimdi bilginin nasıl elde edileceğine dair açıklamalar ve bazı asgari beklentiler de dahil olmak üzere: -- Sıklık: %100 değilse, hacim bazlı olmalı ve geçici kontrolleri desteklemelidir, -- Reaksiyon Planı: Şüpheli ürünün kontrol altına alınması, sürecin daha fazla şüpheli ürün yaratmasının durdurulması, sürecin tekrar kontrol altına alınmasına yönelik adımları içerecek şekilde netleştirilmiş beklenti ve -- Reaksiyon Planı: Reaksiyon için "Sahibin/Sorumlunun" dahil edilmesini veya ayrıntılı bir talimat belgesine atıfta bulunulmasını gerektirir.

  • "Güvenli Başlatma" gerekliliklerinin eklenmesi: Güvenli Başlatmadan çıkmak için değerlendirme kriterleri oluşturmalıdır, tipik olarak müşteriye sorun çıkarmayan ve Güvenli Başlatma ek / geliştirilmiş kontroller / geçici kontroller tarafından belirlenen herhangi bir sorunun olmadığı 90 günlük performans.


  • Üretim Kontrol Planı yaşayan bir belgedir ve alınan dersler ve diğer sürekli iyileştirme veri kaynakları ile güncellenmelidir.

  • KYS'nin ve Kontrol Planı uygulaması ile ilgili diğer unsurların etkin kullanımı için dikkat edilmesi gereken noktalar, örneğin:

-- Reverse PFMEA, Kontrol Planı Geliştirmek ve Yönetmek için Yazılım Kullanımı,

-- Kontrol Planı Doğrulaması olarak Katmanlı Proses Denetimi,

-- Yüksek Otomasyonlu Proseslerde Kontrol Planları,

-- Aile/Temel Kontrol Planları ve FMEA'ların Kullanımı,

-- Depolama ve Taşıma ile İlgili Risklerin Kontrolü ve

-- Kontrol Planları ile ilgili Anormallik Yönetimi.


41 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page