top of page
  • Yazarın fotoğrafıBülent Yeni

Performans Yönetim Sistemi (PYS)

Güncelleme tarihi: 26 Haz 2021

Kurulan Performans Yönetim Sistemlerinde bu üç temel öğeden biri bile eksikse sistem amacına ulaşamamaktadır. Danışmanlığını yaptığımız firmalarda sıklıkla daha önceleri insan kaynakları danışmanlık firmaları tarafından kurulmuş performans yönetim sistemleri ile karşılaşmaktayız. Genelde sadece yetkinlik bazlı kurulmuş olan ve diğer iki öğeyi içermeyen bu sistemlerin yaşaması maalesef mümkün olmamaktadır. Hatta yetkinlik bazlı değerlendirmeler 360 derece yapıldığında bu durum şirket çalışanları arasında bir düelloya bile dönüşebilmektedir.



Performans Yönetim Sistemi

Her yılın ilk aylarında çalışanlarının zam oranlarını belirlemekten yorulan ve bir performans yönetim sisteminin kurulmasını isteyen firma sahipleri ve üst yönetimle karşılaşmaktayız.


Bu firmalara ilk sorumuz şu olmaktadır: “Şirketinizde stratejik yönetim, süreç yönetimi ve hedeflerle yönetim uygulanmakta mıdır ?”

Aldığımız cevap ise genelde şöyledir: “Bir sistem var ama pek uygulamıyoruz.”


Bu durumda yapılması gereken bu sistemleri sırasıyla kurmak ve sağlıklı bir şekilde işletmektir. Sonrasında ise performans yönetim sistemi ve ardından prim sistemi devreye alınmalıdır.


Biz de aynen böyle yapıyoruz !


62 görüntüleme0 yorum
bottom of page